Visie

Verder kijken

De naam TUORO Zorg komt van het kleine plaatsje Tuoro sul Trasimeno in Italie. Het ligt erg mooi op een heuvel bij het water. Wanneer je er naar toe fietst of loopt, kan de weg best steil of hobbelig zijn met hier en daar een haarspeldbocht en een afgrond naast je die erg gevaarlijk lijkt. 

De route naar het stadje is niet altijd gemakkelijk. Je kan je op de reis alleen voelen, je hebt het soms zwaar, je zwoegt en misschien ben je dorstig en moe. Maar je geeft niet op, je zet door en bereikt na verloop van tijd je bestemming: de top! 

Maar het hoeft niet allemaal in één keer en je hoeft het niet alleen te doen. Je kan iemand meenemen waarmee je de reis aflegt. Samen maak je de soms moeilijke reis al een stuk makkelijker. Onderweg naar boven kan je natuurlijk op een bankje tijdens een rustpauze een glas water met een energiereep nemen en even rondkijken naar de omgeving.

Wanneer je dan opgeknapt je reis vervolgt hebt en je bent boven aangekomen kan je genieten en terugkijken op de soms lastige en bochtige weg. Misschien heb je onderweg getwijfeld of je door zou moeten gaan op de ingeslagen weg, maar je hebt ervoor gekozen om door te gaan om de top te bereiken. De prestatie die je hebt geleverd is er een van formaat en daardoor verdwijnt de moeilijke weg al snel naar de achtergrond. Wauw, je bent trots op jezelf!

Zo kan het ook met jou of u gaan. Het is lang niet altijd makkelijk om je eigen top te bereiken. Wanneer je in een moeilijke fase van je leven zit kan je route moeilijk en lastig zijn. En welke weg ga je afleggen? Waar en wanneer begin je? Wanneer je dit niet weet kunnen mensen uit je omgeving je vaak helpen om je te door met je te praten, of gewoon door samen even leuke dingen te doen. Dat kan bijvoorbeeld met vrienden of vriendinnen, ouders, collega's of je leraar. Soms kan je praten met je huisarts of iemand van een wijkteam. Wanneer je er dan toch niet uitkomt heb je misschien een meer gespecialiseerde professionele hulpverlener nodig. Iemand waarmee je de lastige weg samen mee aflegt. Iemand waarmee je de moeilijke dingen makkelijker maakt... 

TUORO Zorg sluit aan bij de belevingswereld van jou als cliënt. Wij werken vanuit de gedachte dat iedere succesvolle stap, hoe klein ook, het begin kan zijn van een nieuwe toekomst. Een toekomst waarin veiligheid wordt gecreëerd, faalmomenten afnemen, rust ontstaat en er ruimte komt voor ontwikkeling van eigenwaarde en persoonlijke groei.

Wij helpen je om moeilijke dingen makkelijker te maken!

Margreet Faber:

“Met respect voor de cliënt en de omgeving kijken we samen naar welke problemen er zijn en naar de oorzaken hiervan, om vanuit een veilige omgeving te zoeken naar passende mogelijkheden. Onmogelijkheden maken plaats voor mogelijkheden, met deze visie gaan we op pad. Door samen te kijken naar wie de cliënt is en wat de cliënt bezighoudt, gaan we daadwerkelijk naast hem staan (thuis, op school, of onderweg). Zo komt zowel de cliënt als de omgeving tot rust en kan er resultaat worden geboekt. De omgeving zoals; ouders, begeleiders, verzorgers of onderwijzers, spelen hierin een belangrijke rol. Veelal kan de cliënt niet los van de omgeving worden gezien en beïnvloeden zij elkaar. Door problematische situaties in context te plaatsen en gezamenlijk de omgeving te benaderen, ontstaan nieuwe wegen en nieuwe kansen”

Lees meer
Logo Element
ALT

Bij gespecialiseerde, doelgerichte begeleiding kunt u denken aan:


 • Hulp bij reguleren van gedrag en aanleren van ander gedrag
 • Hulp bij overwinnen van angstige momenten of paniekaanvallen
 • Buddyhulp op school en/of sport
 • Coaching van leraren of docenten
 • Hulp bij aanbrengen of aanleren van dagelijkse structuur
 • Hulp bij het leren nemen van beslissingen
 • Hulp bij het plannen en uitvoeren van taken
 • Hulp bij het leren omgaan met anderen, leren communiceren of het verbeteren hiervan
 • Hulp bij het werken aan sociale relaties
 • Hulp bij het aanleren van huishoudelijke taken en andere taken met betrekking tot zelfstandig wonen
 • Hulp aan ouders, het gezin, leerkrachten etc. (het clientsysteem)
Observeren

Een goede observatie staat aan de basis van een goed begeleidingsplan. Vanuit observatie kunnen we adviseren.

Adviseren

Advies zien we als kerntaak van onze dienstverlening. Geen cliënt is hetzelfde, en elke situatie is weer anders.

Realiseren

Na het opmaken van een begeleidingsplan kunnen we gaan realiseren. De wensen van de cliënt staan centraal.

Evalueren

Om elk traject goed te kunnen doorlopen is ook evaluatie van groot belang. Zo verbeteren we onze hulp verlening waar mogelijk.

Samen14

Samen14 - 14 Gemeenten


OZJT/Samen14 bouwt voor en met de gemeenten aan het Twents Zorglandschap. OZJT managet vanuit deze samenwerking overeenkomsten met aanbieders. OZJT verbindt, faciliteert, coördineert en adviseert vanuit een onafhankelijke, brede, bovenlokale blik.

Ga naar samen14.nl